Sette inn konstant dato og klokkeslettet med tre taster

Hvordan kan vi sette inn tiden i en celle slik at den ikke endrer seg ved oppdatering slik som =NÅ() vil gjøre? Roy Vidar har gjort meg oppmerksom på at vi kan trykke CTRL+SHIFT+Komma og CTRL+SHIFT+Punktum for å få henholdsvis DATO og klokkeslett i den cella vi står i.

Takk til deg, Roy Vidar!

Similar Posts

4 Comments

 1. Tusen takk for klokken med Ctrl + alt + k. Den får jeg god nytte av. Hvis du vil ha ei utfordring til så kanskje du kan fikse det problemet at summeringen ikke kan kopieres eller dras ned (jeg må skrive inn =c5-b5, =c6-b6 osv manuelt)?

  1. Tusen takk for donasjonen, Ingeborg 🙂
   Jeg tar gjerne utfordringen, og tror nesten du må forklare litt mer hva som ikke fungerer for deg.
   Send meg gjerne regnearket du jobber med.

 2. Har du prøvd å holde nede Ctrl og Shift for deretter å trykke . (punktum) eller , (komma)?

  I de versjoner jeg kan huske av Excel (2003-2013), gir de kombinasjonene hhv gjeldende klokkeslett og dato.

  Jeg har pleid å ta med disse tipsene på grunn- og videregående kurs i Excel i en årrekke.

Comments are closed.