Makro #3, Excel makro kurs

|
NesteMakroArtikkel

Vi fortsetter å pusse på subrutinen.

  1. Vi sørger for at rutinen sjekker mot ALLE rader i listen, ikke bare de 4000 første. Her passerer vi rutinen som er bygget opp med Excelformler, hvor vi manuelt må passe på at vi har lagt inn formlene i nok rader.
    • While … Wend er super til denne bruken
  2. Vi sikrer at subrutinen bare jobber mot den arkfanen den er ment å brukes på.
    • Her bruker vi With Worksheets(«Navn») for å bestemme fanen vi jobber mot.
  3. Vi deklarerer variablene vi bruker slik at VBA og jeg er enige om hvordan de skal skrives og hva de skal inneholde. 
    • Jeg bruker store og små bokstaver i variabelnavn, f.eks «EtterNavn» i stedet for «etternavn». Hvis jeg gjør det slik, får jeg en kvittering fra VBA på at jeg skriver riktig, fordi VBA vil bytte ut «etternavn» med «EtterNavn» når jeg skriver det etter at variabelen er deklarert med DIM EtterNavn as String. Da er det lett å se hvor jeg har skrivefeil. Dette sparer meg for en masse feilsøking.

Last ned regnearket her:  Makro03.xlsm (105 downloads )

NesteMakroArtikkel

Similar Posts