Booking: Timebestilling

|

Timebestilling

Jeg har fått en del henvendelser om det er mulig å administrere timebestilling i Excel. Og det er det helt sikkert. Utfordringen har vært at spesifikasjonene er litt vage, at de som henvender seg ikke har helt klart for seg hvordan det skal fungere.

(Artikkelen fortsetter under videoruten)

Et eksempel: Tre massasjestoler

Det er mye lettere å finne ut hva man ønsker seg – og spesielt hva man ikke ønsker seg – når man får presentert et forslag. Jeg har laget et lite eksempel på hvordan jeg ser for meg administrasjon av timebestilling i Excel, og så håper jeg at de som holder på med slikt kan sende en tilbakemelding om hva som ikke trengs og hva som bør være med. Tilbakemeldingsskjemaet finner du nederst i artikkelen.

booking timebestilling

I eksemplet har jeg tre massasjestoler som leies ut. Utfordringen er å kjapt kunne se hvilken stol som er ledig til enhver tid.

Registrere

Du klikker i kolonnen for stolen på tidspunktet kunden kommer.  Da popper det opp et skjema for bestilling:

booking timebestilling

Hvis kunden har vært der tidligere, klikker du på navnet og deretter på knappen Bestilt.

I dette oppsettet har jeg satt opp at det skal reserveres en time hvis det er ledig tid til det.  Hvis det ikke er en full time ledig, reserveres det som er av ledig tid. Hvis du har kortere reservasjoner, f.eks 45 minutter, er det enkelt å endre.

Informasjon / avbestilling

Klikker du på en reservasjon, får du opp skjemaet under med informasjon om kunden. Her kan du sette en status på reservasjonen og eventuelt avlyse time.

booking timebestilling

Velge uke

Du kan bla til neste eller forrige uke med de to pilene i toppen. Sirkelen i mellom de to pilene geleider deg tilbake til uken vi er inne i nå:

booking timebestilling

Om demoversjonen

Du kan laste ned demoversjonen her. Den er begrenset til 20 reservasjoner. Den er uferdig, ment for at du som har et slikt behov kan få ideer om hvordan du kunne ønske deg at det skulle fungere.

Funksjonaliteten i denne versjonen er begrenset – du kan ikke legge til flere ressurser enn de tre som ligger inne. Det får komme etter hvert…

Last ned demoversjonen her:  BookingTimeRev06.xlsm (321 downloads )